gereformeerde kerk Doornspijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Actueel Nieuws
 

Routebeschrijving 
Er is een nieuw beleidsplan gemaakt.
 Klik op onderstaande link:
 nieuw beleidsplan
 

Hier staan de foto's van de betonreparatie in de kerk rond de ramen.
klik op onderstaande link:
foto's

 

Paulus-reis - 26 april tot en met 7 mei 2012

Er zijn plannen om volgend jaar een reis te maken naar Turkije om een rondreis te maken langs plaatsen die we kennen uit het Nieuwe Testament en sporen van de kerk uit de eerste eeuwen. Hieronder het programma. Als u belangstelling hebt, kunt u bij mij een inschrijfformulier krijgen.

J.Swager

 

Turkije is de poort waardoor het christelijke geloof naar Europa kwam. Deze rondreis is een combinatie van Bijbelse geschiedenis, natuur en een kennismaking met het echte Turkije. We bezoeken diverse plaatsen die door de apostel Paulus zijn bezocht op zijn zendingsreizen door Klein-Azië. Ook andere apostelen hebben hier hun sporen nagelaten en de zeven gemeenten uit de Openbaringen hebben allen hun oorsprong in Turkije. Daarnaast kunt u genieten van de schitterende natuur en het nog ongerepte landschap van dit deel van Turkije. Een reiservaring om nooit te vergeten!

 

Dag 1, donderdag 26 april 2012

We vliegen van Amsterdam rechtstreeks naar Izmir aan de Turkse Westkust. Na aankomst maken we kennis met onze gids en rijden naar ons hotel.

Dag 2, vrijdag 27 april 2012

Na het ontbijt vertrekken we richting het oude Pergamon, bekend van de Openbaring van Johannes. Hier is voor het eerst het perkament papier ontdekt en de bibliotheek was één van de belangrijkste in de oudheid. Het steilste theater van de wereld was hier tegen de berg gebouwd met een prachtig uitzicht op de vallei. Ook vindt u hier een mooie Acropolis en het oude kuuroord Asclepion. U heeft uitgebreid de tijd om deze oude stad te ontdekken. We overnachten in de badplaats Kusadasi.

Dag 3, zaterdag 28 april 2012

Vandaag rijden we naar Efeze. We beginnen met een bezoek aan het graf van de apostel Johannes. Hij is na zijn verbanning uit Patmos naar Efeze gegaan. Ook Paulus is hier meerdere malen geweest tijdens zijn reizen en heeft meerdere malen in de synagogen gepreekt. Deze stad is het belangrijkste archeologische gebied in Turkije en het grootste openluchtmuseum van het oude Romeinse rijk ter wereld. Uiteraard mag tijdens een bezichtiging de zeer indrukwekkende Celsus bibliotheek niet ontbreken tijdens uw ontdekkingstocht door de oude stad. Hierna bezoeken we Aphrodisias, de stad van Aphrodite, met de opgravingen. We overnachten in Pamukkale.

Dag 4, zondag 29 april 2012

Vandaag hebben we een rustdag. De reisleider verzorgt de samenkomst. Lunch is inbegrepen vandaag.

Dag 5, maandag 30 april 2012

We bezoeken vandaag Pamukkale, bekend om de kalksteenterrassen, gevormd door de warmwaterbronnen met geneeskrachtige mineralen. Ook Necropolis en Hiërapolis, met de basiliek, het theater en de grote thermen staan op het programma. Hiërapolis wordt in de Bijbel genoemd in de brief van Paulus aan de Colossenzen. Bovendien werd Filippus hier gestenigd. Ook brengen wij een bezoek aan Laodicea, één van de 7 gemeenten van Klein-Azië. Bijzonder zijn de vele opgravingen. We vervolgen de reis naar Konya, het oude Ikonium dat door Paulus en Barnabas werd bezocht. In de avond brengen we een bezoek aan de Pauluskerk. We overnachten in Konya.

Dag 6, dinsdag 1 mei 2012

Na het ontbijt brengen wij een bezoek aan de moskee en het Melvlana klooster in Konya. Hierna bezoek wij een Karavanserae, een unieke ervaring. Tevens bezoeken we een ondergrondse stad.  Hierna rijden we verder naar Cappadocië, voor diner en overnachting.

Dag 7, woensdag 2 mei 2012

Vandaag bezoeken we Nevsehir, Göreme en Ürgüp. De regio was eeuwenlang een toevluchtsoord voor vervolgde christenen; meer dan 3000 rotskerken en een aantal ondergrondse steden zijn bewaard gebleven. Het openluchtmuseum van Göreme is absoluut een bezoekje waard, met de verschillende rotskerkjes en fresco’s, de Zelve-vallei en de ondergrondse steden Derinkuyu en Kaymakli. We overnachten in Cappadocië.

Dag 8, donderdag 3 mei 2012

Vandaag maken we een lange reis naar de provincie Hatay. We overnachten in Antakya. Dit is het vroegere Antiochië in Syrië, waar het christendom haar oorsprong vindt.

Dag 9, vrijdag 4 mei 2012

Vroeg in de ochtend bezoeken we de Petrusgrot. In deze grot bevindt zich de oudste christelijke kerk. Hierna rijden we naar Tarsus en bezoeken we het geboortehuis van Paulus. We overnachten in Mersin.

Dag 10, zaterdag 5 mei 2012

In de ochtend rijden we via een mooie route langs de kustlijn naar Alanya. Onderweg bekijken we met elkaar de Anamur Burcht en de Alanya Burcht. In Alanya zullen we overnachten.

Dag 11, zondag 6 mei 2012

Een heerlijke vrije dag. De reisleider verzorgt de samenkomst. Lunch is inbegrepen vandaag. Indien mogelijk bezoeken we een lokale kerkdienst.

Dag 12, maandag 7 mei 2012

U wordt bij het hotel opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Antalya. Vandaag vliegen we terug naar Amsterdam.

 

Reissom per persoon: ongeveer €1000,- per persoon.