gereformeerde kerk Doornspijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

We are one

 

Toen dat vliegtuig boven Oekraïne werd neergehaald – dat heeft ons allemaal diep geraakt, al kenden we persoonlijk niemand aan boord; het deed ons wat, omdat het een heleboel Nederlanders waren, net als wij; als er een week later een vliegtuig met voornamelijk Afrikaanse passagiers neerstort, laten we maar eerlijk zijn, dat raakt ons veel minder…

Eenheid voelen we vooral als we iets gemeenschappelijk hebben. En hoe sterker dat gemeenschappelijke is, hoe hechter de eenheid…!

Het is vanaf het allereerste begin van de kerk zo geweest, dat daar allemaal verschillende mensen bij elkaar kwamen. Wat hen samen bracht, was wat ze gemeenschappelijk hadden: het geloof in dezelfde God – de God van Israël, de Vader van Jezus Christus.

In de Bijbel staat dat zo: één lichaam en één geest, zoals u één hoop hebt op grond van uw roeping, één Heer, één geloof, één doop, één God en Vader van allen, die boven allen, door allen en in allen is.(Efeziërs 4:4-6)

Het geloof in die ene God overstijgt de verschillen. Daar kunnen we in deze wereld wel wat van gebruiken om alle on-enig-heid te overwinnen.