gereformeerde kerk Doornspijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Actueel Ter overdenking Het goede doel!

Het goede doel!

Afbeelding1

Het goede doel!

29 juli 1888 werd de eerste kerkdienst gehouden van de Gereformeerde Kerk van Doornspijk. Dat is dus inmiddels 125 jaar geleden. Uit onvrede met het toenmalige kerkbestuur hadden enkele tientallen gezinnen besloten de hervormde gemeente in ons dorp te verlaten. Dat is natuurlijk op zich niet iets om trots op te zijn: een kerk die is voortgekomen uit een scheuring. Maar soms moet je iets loslaten om vooruit te komen.

Wie tot geloof komt, moet zijn oude manier van leven (zonder God) achter zich laten. Veel mensen – ook in onze gemeente – hebben ooit eens besloten om de kerk van hun jeugd te verlaten om op een andere plek verder te kunnen groeien in hun geloof. Dat kan soms best pijnlijk zijn. Maar als het nodig is om vooruit te komen…

Het belangrijkste bij elke verandering is dat je het juiste doel voor ogen hebt: richt uw aandacht op Jezus, de apostel en hogepriester van het geloof dat wij belijden. (Hebreeën 3:1) Zo moet het in het leven van ieder van ons zijn. En dat is na 125 jaar ook nog steeds het doel van onze gemeente.