gereformeerde kerk Doornspijk

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

YOLO !

 

altYOLO !

Een excuus om plezier te maken – ook als daar eigenlijk geen tijd voor is omdat je aan je huiswerk moet… Dat is YOLO, een stopwoordje dat vooral door Twitter in korte tijd heel populair geworden is. You Only Live Once: als je maar één leven hebt, dan moet je toch vooral leuke dingen doen? De tijd is tekort om je alleen maar met serieuze zaken bezig te houden!

Maar die stelling kun je ook omdraaien: als je maar één keer leeft, zul je ook tijdens dit leven de meest fundamentele keuze moeten maken. En omdat je nooit weet hoe lang dit leven duurt, kun je daar maar beter snel aan beginnen. Prediker zei dat zo’n 3000 jaar geleden al op zijn eigen manier: Belast je hart niet met verdriet en houd je lichaam vrij van kwalen, want je jeugd en jonge jaren zijn al snel voorbij. Gedenk daarom je schepper in de dagen van je jeugd. (Prediker 11:10 en 12:1)

Prediker spoort je aan om te genieten van het leven, maar pas nadat je jouw positie tegenover God hebt overdacht. Als je de goede keuze maakt, zit er toch nog een tweede leven in! En dat wordt pas genieten!